Podem aprendre amb esforç o sense, de forma efectiva o rebent informació que poc canvia la nostra pràctica diaria.

A l’esquitx apostem per l’aprenentatge dinàmic en grups petits de reflexió, perquè creiem que és la millor manera d’aprendre gaudint.

L’aprenentatge dinàmic utilitza els principis de modelat i les eines de la PNL (Programació Neurolingüística) per desenvolupar les habilitat naturals de l’aprenentatge: la percepció conscient, l’exploració i el descobriment.

Creiem que aprenem més i millor si estem actius, compartim pensaments i experiències, i reflexionant plegats sobre el que estem experimentant.

Les dinàmiques i propostes que us plantegem, faciliten que prengueu consciència de què pensem i sentim, de com actuem;  i aprenem de forma vivencial, i tot seguint els vostres interessos i necessitats.

Fem grups de reflexió, perquè creiem que l’aprenentatge que surt de la col·laboració, de la tutoria, i de la reflexió conjunta, és més efectiu i més plaent.

Al grup de reflexió els protagonistes sou vosaltres, i la formació passa a ser transformadora: ens canvia realment.

escola pares
Grup de mares i mares: Educar sense por?

Ens estimem als fills i volem el millor per a ells, però, sovint, dubtem de si ho estem fent prou bé, tenim dificultats de comunicació o d’autoritat, patim pels riscos que envolten als nostres fills, etc.

La realitat ens dóna més mals de cap dels que voldríem, i sentim que no en sabem prou. Durant tot el curs, tenim el grup de mares i pares, per poder compartir experiències, dubtes, pors, etc., però també per formar-nos en la difícil tasca d’educar.

Aquest grup “és una escola parental” on el grup aprén d’ell mateix, de forma vivencial, tocant també els temes que el mateix grup decideix.

El resultat cercat és l’empoderament de les famílies i la millora de les seves competències personals i parentals: emocionals, comunicatives i educatives.

poster joves sok ki sok super definitiu
Grup de joves: SOK KI SOK?

D’octubre a juny, obrim les portes a tots aquells joves que no acaben de trobar el seu espai, que tenen inquietuds i moltes preguntes, però no troben respostes. Joves que cerquen un món millor, més humà i espiritual, però lluny de ideologies o religions concretes. El curs està plantejat com “el viatge de l’heroi” per a cada un dels seus integrants, i els joves assoleixen una verdadera transformació interna.

A l’Esquitx, compartim el programa SOK KI SOK ? de l’Institut Gestalt de Barcelona, on aprofitem els nostres coneixements de Coaching i PNL, per acompanyar als joves, oferint-los eines per a trobar el seu propi camí, tot gaudint de ser jove.

Cada més, al marge de les sessions de dijous, farem una trobada de quatre hores en dissabte.

També anirem programant diferents sortides i/o excursions durant el curs, d’acord amb els joves. Tenim previst realitzar una visita al grup SOK KI SOK? de l’Institut Gestalt de Barcelona, que també ens visitarà a Maó per compartir experiències.

Captura de pantalla 2019-07-26 a les 20.00.34
Grup de competències emocionals

Tallers per a joves i/o adults.

Quan parlem d’emocions i d’intel·ligència emocional, ràpidament ens adonem  que la majoria de nosaltres tenim un dèficit important.

Sabem que les emocions “ens fan fer coses” que voldríem no fer: cridar, o potser callar massa, posar-nos en perill o quedar paralitzats, dir quan volem dir No, etc.

Vivim en una època massa plena d’estrès, depressions i ansietats.

En aquests tallers, aprendrem  a conèixer les emocions i les seves funcions, a viure-les des d’una consciència tranquil·la, i a gestionar-les, per tal que puguem pensar i actuar de forma afectiva i efectiva.

Treballarem totes les competències, personals i socials, per millorar el nostre grau d’autoconeixement i benestar.